Доброго дня! Потрібна ваша порада. У мене є невелика квартира в Києві, яку я купив ще до війни. Зараз є орендарі, але договір оренди закінчується через місяць. Вони хочуть продовжити, але їм потрібно підписати новий договір і, можливо, переглянути умови. Я в Празі, не можу приїхати. Хочу оформити довіреність на сестру, щоб вона вирішувала всі питання з орендарями.
Plná moc k nemovitostiNapisany przez Loria |
|
|
|
19.3.2026, 20:18
Вітання! Ви правильно думаєте – краще зробити комплексну довіреність, щоб сестра могла повноцінно управляти квартирою. У документі варто передбачити не тільки право підписувати договори оренди, а й повноваження на представництво в ЖЕКу, ОСББ, постачальників комунальних послуг. Також добре прописати право на отримання платежів, внесення змін до договору, а в разі потреби – на звернення до суду або поліції (наприклад, якщо орендарі завдадуть шкоди майну).
Моя знайома була в схожій ситуації – здавала квартиру в Києві, а сама в Празі. Вона звернулася на сайт https://www.notarius-praga.com/praga/ Там підготували довіреність, де одним документом охопили все: право укладати договори, отримувати гроші, сплачувати комуналку, представляти інтереси в усіх інстанціях. Вона завірила в нотаріуса в Празі (15 хвилин), надіслала скан сестрі, і та тепер спокійно керує квартирою. До речі, працюють без передоплати. Тож звертайтеся – вони знаються на таких тонкощах. |