Notářská ověření dokumentů

Napisany przez Loria

Доброго вечора! 
Дівчатка, пидкази, будь ласка, хто стикався з нотаріальним завіренням документів для України тут, у Празі. Мені необхідно завірити копію диплома та додаток до нього для вступу до українського ВНЗ на заочну форму навчання. Чи можна це зробити у звичайного чеського нотаріуса? Вам потрібен переклад? І чи визнають таке завірення в Україні? Дуже не хочеться вибачатися, бо скорочуються терміни подачі документів.
Odpovědět
(před 5 hodin(y))Loria Napsal(a): Доброго вечора! 
Дівчатка, пидкази, будь ласка, хто стикався з нотаріальним завіренням документів для України тут, у Празі. Мені необхідно завірити копію диплома та додаток до нього для вступу до українського ВНЗ на заочну форму навчання. Чи можна це зробити у звичайного чеського нотаріуса? Вам потрібен переклад? І чи визнають таке завірення в Україні? Дуже не хочеться вибачатися, бо скорочуються терміни подачі документів.

Вітання! 
Тема дуже важлива, бо від правильності завірення залежить, чи приймуть ваші документи в Україні. До звичайного чеського нотаріуса йти можна, але є нюанс: він засвідчить копію, але в Україні можуть вимагати ще й переклад його печатки або підтвердження, що він дійсно нотаріус. Це додаткові кола бюрократії.
Набагато простіше звернутися до тих, хто спеціалізується на українських документах. Ось, наприклад - https://notarius-praga.com/
Вони не просто ставлять печатку, а одразу перевіряють, чи правильно оформлені копії, чи потрібен апостиль, чи достатньо простого завірення. Моя дружина так завіряла диплом для роботи в Україні — все прийняли з першого разу. І головне, що все пояснюють українською, тому жодних непорозумінь. Рекомендую звернутися, заощадите час і нерви.
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející toto téma:

1 host(ů)