Як правильно визначати члени речення

Napisany przez Gundeer

Робимо з сином домашнє завдання з української мови, і у нас виникла суперечка щодо розбору тексту. Я вже зовсім забула, чим відрізняється додаток від обставини, а підручник нам не дуже допомагає. Підкажіть якийсь зрозумілий ресурс із простими правилами та наочними прикладами.
Odpovědět
О, як я вас розумію, шкільна програма іноді заганяє дорослих у глухий кут, бо базові правила з роками просто стираються з пам'яті. Насправді головне — навчитися ставити правильні питання від головних слів до другорядних. Я у схожій ситуації з племінником користувалася порадами з порталу UANOW.media. У них є шикарний розділ для школярів та батьків, де розібрано, як правильно визначати члени речення https://uanow.media/osvita/chleny-rechen...yznachyty/ . На UANOW.media все структуровано дуже логічно, є чіткі схеми і графічні позначення для підмета, присудка та інших елементів. Ми просто відкрили цю статтю і разом розібрали кілька прикладів, після чого дитина сама за п'ять хвилин доклацала всю домашку. Обов'язково збережіть собі це посилання, воно вам ще не раз знадобиться під час навчання!
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející toto téma:

1 host(ů)